Een overzicht van de verschillende soorten zeilboten die te huur zijn

Hier vindt u een snel overzicht van de verschillende soorten zeilboten die beschikbaar zijn voor zeilboot huur in het buitenland:

Daysailer

Deze boten zijn over het algemeen 14-20 voet lang. Ze bieden plaats aan maximaal 4 passagiers. Zoals de naam al aangeeft, zijn ze bedoeld voor dagelijks gebruik met een kleine knuffelcabine voor het opbergen van spullen. Velen zijn geschikt voor een kleine buitenboordmotor. Ze zijn een geweldige keuze voor nieuwe watersporters.

Cruising Catamaran

Een groter familielid van de strandcatamaran, ze hebben meer gemeen met een cruisende mono-romp met accommodatie voor langere cruises. Het zijn stabiele platforms met geringe diepgang en zijn 25-50 + voet lang.

Beach Catamaran

Deze zijn over het algemeen 14-20 voet lang, voornamelijk gebruikt voor dagzeilen. Het zijn snelle boten die enige behendigheid nodig hebben om te zeilen. Ze hebben ondiepe tocht wanneer de dolkplanken klaar zijn om te stranden.

Cruising zeilboot

Over het algemeen 16-50 + voet lang, deze boten zijn hutten voor langere cruises. Boten groter dan 26 voet hebben meestal een stahoogte beneden. Veel van de meer populaire modellen hebben grote vloten en worden gespeeld of hebben vlootverenigingen voor groepscruises.

Racer-Cruiser

Dit is een hybride van de cruiseboot die is gebouwd om 's nachts te cruisen, maar is uitgerust met de uitrusting voor wedstrijdraces. Ze zijn over het algemeen 25 voet en
over.

Motorsailer

Motorsailers zijn zeilboten die worden aangedreven door binnenboordmotoren, waardoor lange cruises onder stroom of zeilen mogelijk zijn. Ze hebben luxe accommodaties en meestal 35 voet en meer. Ze zijn een compromis dat de vaarsnelheid opgeeft vanwege een kleiner tuig en extra gewicht voor de motor en grotere gas- en watertanks.

Racing zeilboten

Vergelijkbaar met cruiseboten, maar hebben meer uitrusting en zijn lichter gebouwd, met spartaanse accommodaties. Ze zijn niet bedoeld als comfortabele rit, maar als een snelle rit. Gewoonlijk 20-70 + voet lang. Net zoals deze gerelateerd zijn aan cruiseboten, zijn er kleinere, snellere neven van zeilboten die ook worden geracet.

Les dernières publications "yachting-europe.com"

yachting-europe.com